Min önskelista?

Det lackar mot nya rekord i julhandeln. Röda paket som piller mot vår kollektiva ångest.

Tisdagsmorgon på väg till bussen. Vandrande i den kommunala julbelysningens sken. Skyltfönster med ljus som återspeglas i medmänniskornas morgontrötta ansikten.

Inser plötsligt att det inte är mycket av det materiella som lockar mig längre. Jag tror att det dels är åldern.  Dels är det nog också  kommersialismen – i vars ekorrhjul vi vandrat så länge att våra själar fått skavsår.

Förr var det fattigt och jävligt.  Fattigdomen och jävelskapet ska man inte glorifiera i onödan.  Men jag vet att min mor var lycklig då i sin fina rosett. Hon har berättat det. Lycklig där i Hermansmåla för en apelsin och några nötter.

Det är inte fel att fira jul i blåkläder. Inte fel att sätta ut en tallrik gröt till tomten och att  lägga lite extra hö till korna. Några tomtebloss ska man inte heller förakta.

Det kommer ingen frälsare lastad i containrarna från lågprisländer. Inga vise män via e-handel. Inte mycket som lockar i utbudet – men jag drömmer fortfarande om en kyss under misteln. En sådan blir man aldrig för gammal för. 

Först en kyss och sen en apelsin. Om jag nu får önska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s