Jag undrar om man får välja?

Sverigedemokraterna. Numera finns de överallt. Såg någonstans att de till och med setts i Ulf Kristerssons tjänsterum. Det är väl i sin ordning. Det är ju så vi verkar vilja ha det.

Inte jag då precis men det blåser högervindar. Ett meteorologiskt fenomen som åtminstone inte kan skyllas på klimatet. Om det nu finns? Klimatet. Det finns visst de som förnekar det också. Eller hur det nu var.

Månen är en ost och J F Kennedy mördades av kurderna. Det kan vara sant. Det kan vara falskt. Nobelpristagare kan dividera om nyansskillnaderna mellan folkmord och brodermord. Allt är möjligt och relativt och Jimmy Hoffa kan bo i Säffle. Visserligen var han född 1913 – men i dessa tider: vem
vet?

Själv är jag en boomer. Jag är född 1958 och har alltid gillat John Lee Hooker så det stämmer nog. Boom. Boom. Men ålder behöver inte betyda dumhet. Det är inte inskränkthet man samlar på sig. Jag tror det är visdom. Åtminstone borde det vara så. I den bästa av världar. I den fakelösa
verkligheten. Där jag en gång trodde att jag bodde.

Sen var det detta med att välja. Sverigedemokraterna finns som sagt överallt och blir fler och fler. Snart flyttar de väl hem till oss. Snart sitter det en sverigedemokrat på en pall i våra hallar. Det blir nog lag på det. ”Lex Jimmy” (inte Hoffa då utan han på Å).

Jag följer lagarna och än så länge är det några steg kvar till den civila olydnaden. Han får sitta där. Sverigedemokraten. Det är säkert en han. Det är garanterat inte en hen. Sådana har nog inte riktigt plats i det där nya blåbruna Sverige. Det är en han! Vi kallar honom Vilgot. Det är fake. Jag vet.

MEN

Om jag nu får välja vill jag ha en Vilgot i Helly-Hansen. En Vilgot med snus under läppen. En som har en gammal dement mor som inte får plats på boendet. En som har en bror som står i en lång operationskö. En som är misshandlad av Försäkringskassan. En sån kan jag förstå mig på. Vi bär liksom på samma gener han och jag. Jag kan förstå hans bevekelsegrunder och vet att han bara är förd bakom ljuset.

Men de där andra. Sådana där Vilgotar i kostym och med slätkammade frisyrer. Sådana där som talar verserat, som kan föra sig i salongerna och som inte fiser så att dånar i min pall. En sån vill jag inte ha. De är hala och könlösa som ålar före resan mot Sargassohavet.

Nej en hederlig gammal besviken socialdemokrat. En boomer. En sån kan jag tänka mig. Där har jag en verktygslåda. De andra. De slätkammade i kostym gör mig liksom helt blank. På dem hjälper det inte med rörtång. Visserligen kan man väl använda den till att slå dem i huvudet. Men våld löser bara problem högst temporärt hur mycket det än kliar i fingrarna.

Min Vilgot får gärna sitta där och muttra om att allting blivit sämre. Det är gangstrar överallt. Våra svenska kvinnor vågar inte plocka svamp i skogen längre. Man måste säga chokladboll för det har kulturvänstern
bestämt och lucia får man inte fira för muselmanernas skull.

Han är tradig Vilgot. Han vill också ha bra uppkoppling. Det är mycket som ska kommenteras på de där medierna som ska vara sociala. Katter ska värnas och islam ska hatas och sprit ska säljas på ICA. Det är mycket nu och uppkopplingen är viktig. Den ska han få. Det blir säker lag på den också.

Så. Kom Vilgot. Det är fullbordat. Jag har satt fram pallen. Vi har en del att tala om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s