Friktion och frusna själar

13 mars
Måndag med påkopplad autopilot. Vardagslunk med havregrynsgröt och kepsen på skallen.  Käkade lunchbuffé i ensamhet på thairestaurangen. På ditvägen inköp av en tub tandkräm och en Aftonbladet på ”Dollarstore”. En butik lika sorgesam som sitt namn.

Av mina 15 minuter med Aftonbladet minns jag att Kim Kärnfalk tror att Robin Bengtsson har goda chanser i Kijev och att Zlatan möjligen fått ett kontraktsförslag från LA Galaxy. I övrigt passerade världen obemärkt förbi.

Obemärkt passerade även buffén – jag önskar att jag kunnat äta den med samma andakt som mormor käkade sina räkmackor på Epa-serveringen i Landskrona. Men den livsglädjen och passionen lyckades jag inte uppbåda.

Men allt är inte mörker.  Idag lämnade jag mina långkalsonger hemma. En strimma av vår, passion och lättsinnighet. Mikroögonblicken skimrar som gröna ametister. En blick. En doft. Ett skratt. Där det finns friktion mellan människor bildas värme.

Frusna själar sträcker sig mot värmen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s