Långa bollar på Sylve

16 mars

Vårkänslor och fotbollarna knoppas i gruset. Om man lyssnar efter riktigt noga hör man fjolårets sparkar och rop som ett svagt sus i blåsten

Jag minns – att de satte upp laguppställningen vid idrottsplatsen. Jag var en av Svalövs Bollklubbs absolut sämsta pojklagsspelare. Men jag var stor och jag var back. Ibland fick jag vara med. Jag minns hur det pirrade i magen när jag cyklade (en blå Monark) ner till idrottsplatsen för att titta på laguppställningen. Ibland var jag bara avbytare.

På laguppställningen var det de gamla hederliga beteckningarna: vänsterback, centerhalv, vänsterinner, centerforward… Det var inte 4-4-2 eller 4-3-3. Det var pang på rödbetan – det var långa bollar på Sylve Bengtsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s